Kuře se sušeným ovocem

Vytisknout

Kuře se sušeným ovocem

 

Ingredience:

1 kuře

1 cibule

2 stroužky česneku

1/2 šálku konzervované cizrny

1/4 šálku předem namočených rozinek

1/4 šálku sušených meruněk

1/4 šálku sušených švestek

2 lžíce piniových seminek

1 šálek kuřecího vývaru

2 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce čerstvých lístků koriandru

olej

 

 

 

 

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na 8 dílů. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Poté přidáme maso a nasekané koriandrové lístky. Po 10 minutách smažení přidáme rajčata, osolíme a opékáme dalších 10 minut. Pak do pánve přidáme cizrnu, sušené ovoce a pinie, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem a vaříme, až je kuře a ovoce zcela měkké. Podáváme s vařenou rýží.