Kuře se sušeným ovocem
Ingredience:
1 kuře
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 šálku konzervované cizrny
1/4 šálku předem namočených rozinek
1/4 šálku sušených meruněk
1/4 šálku sušených švestek
2 lžíce piniových seminek
1 šálek kuřecího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce čerstvých lístků koriandru
olej
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 8 dílů. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Poté přidáme maso a nasekané koriandrové lístky. Po 10 minutách smažení přidáme rajčata, osolíme a opékáme dalších 10 minut. Pak do pánve přidáme cizrnu, sušené ovoce a pinie, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem a vaříme, až je kuře a ovoce zcela měkké. Podáváme s vařenou rýží.