HUNKAR BEGENDI

Vytisknout

HUNKAR BEGENDI

 

Ingredience:

lilková kaše:

10 baklažánů

1 citrón

4 lžíce másla 

200ml mléka 

2 lžíce mouky 

sůl

šálek strouhaného sýra /může být/

masová směs: 

jehnečí maso na malé kousky

4 lžíce másla

cibule

rajčata a 1 lžička protlaku

papriky 

1 lžíce mouky

česnek

voda

sůl, pepř, tymián 

 

Postup přípravy:

Baklažány opečeme nebo ogrilujeme ve slupce do měkka, sloupneme a rozmačkáme na kaši. Připravíme si jíšku, přidáme baklažány a naředíme mlékem do konzistence cca jako bramborová kaše. Servírujeme s masovou směsí (doměkka podusit cibuli, papriky, rajčata a maso na malé kousky), správně se podává tak že na talíř nandáme baklažánovou kaši, veprostře uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.