EKSILI KOFTE

EKSILI KOFTE - Vařené kefte s citronovou omáčkou

Ingredience:

500g mletého skopového masa

200ml vařené rýže

1 velká cibule

1 vejce

půl lžičky mletého římského kmínu 

sůl, pepř 

2 lžíce olivového oleje

 

na omáčku:

2 lžíce hladké mouky

2 žloutky

šťáva z 1 citronu

sůl

 

Postup přípravy:

V míse smícháme nastrouhané maso s nastrouhanou cibulí, rýží a vejce, přidáme římský kmín, sůl a pepř. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce. Do hrnce vlijeme asi 600ml vody, přidáme olej, osolíme a přivedem k varu. Vhazujeme masové kuličky a 15-20minut vaříme na mírném ohni. Uvařené kefte podáváme na talíři s omáčkou, kterou jsme si připravili smícháním žloutků a citronové šťávy, několika lžícemi vývaru a zahuštěné hladkou mouku. Nakonec posypeme oreganem nebo najemno nakrájenou petrželovou natí.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio