ISTANBUL PILAVI - Pilaf Istanbul

Vytisknout

ISTANBUL PILAVI - Pilaf Istanbul

Ingredience:

3/4 šálku dlouhozrnné rýže

150g kuřecích prsíček bez kůže

3-4 lžíce másla

1 a 1/4 šálku kuřecího vývaru

2 polévkové lžíce oloupaných mandlí

2 polévková lžíce oloupaných pistácií

špetka šafránu

sůl, pepř

 

Postup přípravy:

  1. Rýži propereme teplou vodou a dáme na 15 minut vařit. 
  2. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka, naprudko osmažíme, asi po 3 minutách podlejeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme než se voda vypaří.
  3. Mandle a pistácie také opečeme na másle.
  4. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme, přilejeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody, vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou dokud se zbylá voda neodpaří. 
  5. Hrnec dáme z plotny, zakrejeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít.