ISTANBUL PILAVI - Pilaf Istanbul
Postup přípravy:
- Rýži propereme teplou vodou a dáme na 15 minut vařit.
- Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka, naprudko osmažíme, asi po 3 minutách podlejeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme než se voda vypaří.
- Mandle a pistácie také opečeme na másle.
- V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme, přilejeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody, vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou dokud se zbylá voda neodpaří.
- Hrnec dáme z plotny, zakrejeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít.