KIRMIZI MERCIMEK CORBASI - Polévka z červené čočky

KIRMIZI MERCIMEK CORBASI - Polévka z červené čočky

 

Ingredience:

1 šálek červené čočky

1 cibule

1 malá mrkev 

1 hovězí bujón

3 šálky vody

sůl

 

na ozdobu:

lžička mleté papriky

cayenský pepř 

1 lžíce másla

 

 

Postup přípravy:

Čočku vypereme a cibuli a mrkev nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme. Do středně velkého hrnce dáme vodu, uvedeme k varu, rozpustíme kostku bujónu a přidáme čočku, mrkev a cibuli. Vaříme asi 20 minut. Po uvaření doměkka vše rozmixujeme, aby se vytvořila jemná krémovitá polévka. Pokud bude příliš hustá přidáme více horké vody, popř. dosolíme nebo podle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy.

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme papriku a špetku pepře a touto směsí zdobíme horkou polévku, kterou ihned podáváme. Přílohou může být bílý chléb či křupavá bagetka.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio