Celer s jehněčím masem (Etli kereviz)

Vytisknout

Velmi chutná kombinace, dobré je přidat ještě mrkev nakrájenou na špalíčky, možné je přidat i bramboru.

 

Ingredience:

2 ks celerová bulva (středně velká)

400 g maso jehněčí (dobré je i krůtí stehno )

6 pol.lž. oleje

1 cibule (větší, nebo 2 menší)

1 citron

dle potřeby - sůl, petržel, paprika ostrá

 

Postup přípravy:

V širším kastrolu na oleji chvilku restujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, pokrájené na kousky (asi jako na guláš), restujeme do zatažení masa, je-li třeba, přidáme trochu horké vody, přiklopíme a necháme dusit.

Mezitím oloupeme a pokrájíme celer na větší kousky, vložíme do vody s vymačkaným citronem a necháme přejít varem. Do částečně změklého masa přidáme zcezený celer, příp. mrkev, sůl, papriku (ostrou) a je-li třeba ještě trochu horké vody a společně pomalu dusíme asi 30-40 minut (do změknutí masa i zeleniny).

Po odstavení jídlo posypeme nakájenou petrželkou.

Podáváme s rýží, dobré je i jen s čersvým pečivem.