ARNAVUT CIGERI - Smažená játra s paprikou

Vytisknout

ARNAVUT CIGERI - Smažená játra s paprikou

 

Ingredience:

500 g jehněčích nebo telecích jater nakrájených na kostky

2 cibule

2-3 lžíce hladké mouky

3/4 hrnku olivového oleje

2 feferonky nakrájené na proužky

sůl, pepř

čerstvě nasekaná petrželka

 

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut odležet. Propláchneme vodou a lehce osušíme. V misce smícháme cibuli, feferonky a petrželku. Do misky dáme na kostky nakrájená játra a promícháme. Opatrně přisypáváme mouku - jen tak aby se vše obalilo a promícháme. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na něm osmahneme játra s cibulí, asi 2 minuty po každé straně. Osolíme a opepříme, přendáme na papírový ubrousek a zbavíme přebytečného tuku. Podáváme s osmaženými brambory jako hlavní jídlo, nebo samostatně jako předkrm.