Keškül

Keškül

 

Ingredience:

1 litr mléka

2 vejce

1 sklenice vody

1/2 sklenice nastrouhaného kokosu

1 sklenice cukru krupice

2 lžíce rýžové mouky

1 lžíce másla

nastrouhané pistácie

 

Postup přípravy:

Litr mléka vlijeme do hrnce, přidáme lžíci másla a 1 sklenici cukru, zamícháme, a vše přivedeme k varu. Mléko s cukrem vaříme na mírném ohni dalších osm minut. Do misky nalijeme sklenici vody, nahoru přidáme rýžovou mouku, a zamícháme. Do této směsi rozklepneme dvě vajíčka, která s vodou dobře rozkvedláme. Do vroucího mléka vsypeme nastrouhaný kokos, a za stálého míchání sem také vlijeme vodu s vajíčky. Keškül za stálého míchání přivedeme k varu, a vaříme na mírném ohni další 2 minuty. Po té co keškül rozlijeme do misek, ozdobíme jej špetkou nastrouhaných pistácií.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio