Bulgur se šafránem

Bulgur se šafránem. Turecký název: Safranlı bulgur

Jídlo je možné připravit také z bulguru jemného, který se jen spaří a nechá přikrytý změknout. Tento recept je z bulguru hrubého. Se šafránem opatrně, větší množství může způsobit zhořknnutí jídla. 

 

Ingredience:

1 sklenice bulguru

1 sklenice vody

špetka šafránu

dle potřeby - sůl, pepř, kmín

1 bujonová kostka (zeleninová, možno i masová)

5 polévkových lžic olivového oleje

1 cibule či jarní cibulka 

 

Postup přípravy:

Sklenici vody vlijeme do hrnce, přidáme bujonovou kostku (nebo vývar) dále přidáme šafrán a zahříváme k bodu varu.

Přidáme 3 lžíce oleje a bulgur, přiklopené vaříme 10-15 minut a ještě 15 minut necháme odstát.

Před servírováním ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio