YOGURTLU KEBAB - Kebab s jogurtem

YOGURTLU KEBAB - Kebab s jogurtem

 

Ingredience:

3 lžíce másla

3 rajčata

3 zelené papriky /feferonky/

nať zelené petrželky 

2 lžíce olivového oleje

1 malá cibule

4 ks pide chléb /placka/

500g jehněčího masa

500g jogurtu 

mletá paprika

sůl, pepř

 

 

Postup přípravy:

V míse smícháme olivový olej, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a mletou papriku. Do této marinády vložíme na kostičky nakrájené kousky masa a necháme /nejlépe přes noc/ marinovat. Takto odležené maso druhý den napichujeme na jehlu a grilujeme. Mezitím si na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme.

Na talíř položíme placku chleba, polejeme rozpuštěným máslem, potřeme vzniklou rajčatovou omáčkou, jogurtem a do této směsi položíme horké grilované maso, posypeme nakrájenou paprikou a petrželkou.

Nakonec ještě polejeme lžící rozpuštěného másla. Takto lze upravit i předem udělané Kofte.

Copyright Galaxxy Food 2018 - 2019, All rights reserved | Website by UniStudio