YAYLA CORBASI - Jogurtová polévka

Vytisknout

YAYLA CORBASI  - Jogurtová polévka

 

Ingredience:

1/2 hrnku rýže

2 hrnky vody

1/3 hrnku zelené čočky

3/4 hrnku hustého čistého jogurtu

3 polévkové lžíce mouky

1 vejce

3 polévkové lžíce slunečnicového či rostlinného oleje

trochu česneku (podle chuti)

okolo dvou čajových lžiček sušené máty

sůl

 

Postup přípravy:

Ve středním hrnci uvařte rýži s dvěma hrnky vody do měkka. Mějte připraveny 4 hrnky horké vody. V dalším hrnci uvařte čočku s dostatkem vody do měkka a do vyvaření vody. Přidejte ji do uvařené rýže. V misce zamíchejte jogurt, vajíčka a mouku. Přilijte trochu vody a vytvořte řidkou konzistenci. Nalijte pomalu do rýže s čočkou a promíchejte to. Přidejte olej, česnek (podle chuti) a dostatek horké vody, abyste dosáhli požadované konzistence. Povařte tak 10 minut. Přidejte sůl a sušenou mátu. Servírujte teplé s chlebem.